My Baby Turns 5

13:10
Pada 6 March 2019 yang lepas, my baby turns 5 year old.

Kejap je kan masa berlalu. Dari tergolek-golek menciak-ciak menangis bagai dah boleh berdebat dengan den dah hehehehehe.

Disebabkan den memang tak kuasa nak celebrate ke ape, makanya kitaorang just potong kek berempat beranak je la. Lepas tuh belikan birthday present mainan. Tuh je la.

Bawa la kek dan makanan sikit + goodies untuk dia celebrate dengan kengkawan Tadika Kemas nya. Tuh je la pun yang mama rajin nak melayan hehehehehe.

Nasib la A mendapat omak malaih baloq macam mama nih ha.

A nih banyak akal kalau nak dibandingkan dengan F.

F lebih manja, A lebih tough.

Dia ada pemikiran dan keputusan sendiri.

F sampai sekarang pun tak kisah je pakai baju apa. A dah tentukan sendiri baju apa dia nak pakai since last year.

Once he set his mind into something, memang itu la dia, payah nak diubah apa kehendaknya.

F lebih lembut, lebih bertolak ansur, lebih senang dipujuk, etc.

A nan seorang ni memang agak strong headed.

Walaupun dah takde langsung bau baby kat budak busuk ketipang payung ni but still he will always be my baby forever.

Always gonna be mochridhe.

Untuk A, mama dan papa doakan supaya A dikurniakan kesihatan yang berterusan, kecerdasan dan kesempurnaan akal fikiran, baik budi pekerti, luhur hati budi, semoga panjang umur, dimurahkan rezeki seperit air mengalir, dikurniakan kebahagian di dunia dan di akhirat. 

Jangan selalu buli abang. Kena sentiasa sayangkan abang k.

I love u baby.

Happy 5th birthday mochridhe.

2 comments:

Powered by Blogger.